Kim A. Larsen, bedre kjent som SinnSykShit, er en Oslo-basert urban kunstner som tar oss med til alternative bylandskap som er både fiktive og overraskende nært virkeligheten.
Larsens kunst varierer mellom veggmalerier og akrylmaleri. Det som samler disse uttrykkene er hans livlige fargepalett, den konstante bruk av graffiti-teknikker som markante svarte linjer og klare fyllfarger, samt byfokuserte motiver som stadig gjenoppstår og omskapes i hans uttrykksfulle komposisjoner. Larsens bilder av bylivet, som også har et selvbiografisk komponent, forteller en åpen historie som utforsker mulighetene, men også de harde realitetene som gjemmer seg under byens majestetiske skyskrapere.
Larsen har en bakgrunn i grafisk design fra Deakin University i Melbourne, Australia. Fra ung alder begynte han å utforske gatekunst og graffiti, først i Oslo hvor han møtte mange restriksjoner, og deretter i Melbourne, et mekka for gatekunst, hvor graffiti og street art var mer akseptert og omfavnet. I studieårene skapte Larsen veggmalerier, hovedsakelig sterkt forvrengte og fargesterke ansikter, intuitivt formet med spraymaling. Disse ble hans graffitiuttrykk i stedet for de tradisjonelle bokstavene. Disse ansiktene gav han tittelen "Crazyyfaces" og har senere forklart dem som portretter av sin egen frustrasjon. Med tiden begynte han å inkorporere bybildet, ofte avbildet uten mennesker og fremstilt i abstrakte toner, som hovedtema i bildene. Han så på dette som et "parallelt univers" der han kunne sette inn sine varierte motiver fra virkeligheten og fantasien. Det var også i denne perioden han kom opp med sitt unike navn, SinnSykShit, en kommentar til hans kreative energi, men også et uttrykk for ungdommelig opprør.
Det er bemerkelsesverdig at, enten det dreier seg om store veggmalerier eller akrylmalerier, er Larsens bylandskap ofte serier inspirert av hans livserfaringer. Disse er skildret fra forskjellige synsvinkler. Ofte er de samme skjematiske, tydelig skisserte og modernistiske bygningene en del av hans byskildringer. Noen ganger komplementerer de mer private rom som baderom eller stuer, eller de ses fra bevegelige biler og tog. Larsen ser ut til å fange arkitekturens dominans i bybildet, mens menneskene bare er antydet gjennom fragmenter av deres kropper eller eiendeler, noen ganger fortellende om motstridende livshistorier preget av angst, ensomhet eller rusmisbruk. Dette gir mange av Larsens verk en melankolsk og mystisk stemning som inviterer betrakteren til å tolke historiene som utspiller seg i dem.
Larsen er inspirert av arbeidet til graffitikunstnere som blant annet Reka og Pose, samt kunstnere som Picasso, Hockney og Pushwagner, som alle har brukt sterke farger og dramatiske konturer i sin kunst. Samtidig henter han inspirasjon fra de rene linjene og fargene som kjennetegner vektorbaserte illustrasjoner, noe som er relatert til hans bakgrunn innen grafisk design. I stedet for å følge strømmen, har Larsen lagt sin egen vei i den urbane kunstverdenen, en sjanger som har fått økt anerkjennelse i kunstverdenen siden 2000-tallet. Larsen har gjennom sin mangeårige karriere utviklet en gjenkjennelig, men samtidig unik og tilgjengelig malestil. Denne stilen gir ham nesten ubegrensede kreative muligheter som sirkler rundt byens puls, hans foretrukne tema, som hovedinspirasjon og kunstneriske fundament. I Larsens hender blir alle aspekter av bylivet, det gode, det dårlige og det uforutsette, antydet men ikke fullstendig avslørt gjennom arkitekturen.
Kim A. Larsen (f. 1987, Norge) mottar jevnlig oppdrag for å male veggmalerier, og er representert av galleri OsloNowhere. Arbeidene hans har blitt utstilt i både solo- og gruppeutstillinger i Norge, Frankrike, Italia og Australia. Ved siden av sitt kunstneriske arbeid er Larsen også grunnlegger av det norske gatekunst magasinet SplitCity Magazine, og medgründer av Urbant Verksted, et workshop konsept for barn og ungdom innen urban kunst.
Tekst: Constanza Ontiveros. Art Historian, PhD.